Papalin rom med haitiska rötter

Papalin är ett projekt i regi av Luca Gargano, som ägnar sig åt blended rom, alltid i ett mycket nära samarbete med producenten, vilket är varför man kallar sig ’dependent bottler’, just för att man är så beroende av producenten.

Denna tredje utgåva är ett samarbete med det haitiska destilleriet Clairins. Här har man valt ut fyra olika sorters rom och lagrat dem på olika typer av fat, dels från andra romproducenter och dels från mer fjärran destillerier, som till exempel Buffalo Trace. Och resultatet är Papalin Haiti Original Vatted Rum 4 Years Old, en mycket haitisk rom, som för tankarna till sött dessertvin, brandy och skotsk singelmalt, för att bara nämna några associationer. Alltså en mycket komplex och mångfacetterad rom. Kommer till Systembolaget 11 augusti.

Papalin Haiti Original Vatted Rum 4 Years Old

Alkoholhalt: 53,1 %
Nr: 4144601
Pris: 799 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!