Årets Julsnapsar 2023 är här!

Årets jultips är att erbjuda ett par olika sorters akvavit, som ska smuttas, och inte vara iskalla. På så sätt räcker smaken i även ett blygsamt glas till hela silltallriken, och när man sedan börjar på det småvarma kan man prova en annan akvavit. Mycket smak, men inte så mycket sprit. Och årets julsnapsar bjuder på mycket smak, även i små glas:

O.P. Andersson Julaquavit

En klassiker med en julig twist. På den ursprungliga basen av kummin, anis och fänkål har man lagt sherry, konjak, kanel och pomerans. En akvavit som passar till det mesta som julbordet har att erbjuda.
Nr: 40071, Alkoholhalt: 40 %, Volym: 500 ml, Pris: 221 kr.

Prima Julsnaps

En återkommande gäst på Systembolaget sedan flera år. I grunden en fatlagrad kryddsprit som fått lite extra skjuts och karaktär av kummin, anis och koriander, och på det konjak, dadlar och citrus. En mycket smakrik snaps, som därför lirar bäst med de varma rätterna, och den som vill kan ta med den till efterrättsbordet.
Nr: 86308, Alkoholhalt: 38 %, Volym: 500 ml, Pris: 211 kr.

Herrgård Julsnaps

Whiskykryddningen hänger med från den allra första flaskan Herrgårds Akvavit som kom 1949. Då började whisky bli populärt, så man hakade på trenden och spetsade akvaviten med whisky. Men i julsnapsen går man ett steg längre, och lägger till ekologiska apelsiner, nejlikor, ingefära och kardemumma. Resultatet är en komplex och smakrik snaps som rekommenderas till ostbrickan.
Nr: 11661, Alkoholhalt: 38 %, Volym: 350 ml, Pris: 151 kr.

Aalborg Jule Akvavit 2023

En modern klassiker, trots att den bygger på en smakbild från 1800-talet, med högre alkohol och en klar och tydlig ton av kummin med mjuka inslag av citrus och dill. En stabil akvavit som tål att vara något svalare, och som står snyggt till både salta rätter och smakrika ostar.
Nr: 1126201, Alkoholhalt: 47 %, Volym: 700 ml, Pris: 302 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!