I dag öppnar Home of Carlsberg

Allt om Whisky tog tåget till Köpenhamn och fick en sneak peek av Home of Carlsberg.

Foto: Åsa Larsson

Efter flera års renovering och modernisering återöppnar utställningen om bryggerisonen J. C. Jacobsen. 1847 öppnade han ett eget bryggeri på en kulle strax utanför stadskärnan och gav det namn efter sin son Carl. I dag är Carlsberg världens tredje största bryggeri.

Där fick vi möta flera av medlemmarna i Jacobsenfamiljen – eller ja, det var visst hologram – som berättade sina historier och om den flera år långa fejden mellan far och son. Vi lärde oss allt om ölframställning, förundras av ölsamlingen i källaren med över 22 000 oöppnade flaskor från världens alla hörn och testade öl.

Vi mättade hungern i angränsande restaurangen Madklubben, som utöver en massa god mat, även hade flera ölsorter som endast finns där, och i begränsad mängd. Slangarna gick rakt ned i bryggeriet!

Home of Carlsberg öppnar idag, 1 december.

Läs mer om Home of Carlsberg, Madklubben samt några av de gemytliga ölställen i den danska huvudstaden i nästa nummer av Allt om Whisky.

https://homeofcarlsberg.com/

Åsa Larsson är utbildad civilekonom, men har arbetat med kommunikation i olika sammanhang sedan 1997, främst som journalist, redaktör och skribent, men även inom PR och som finansiell kommunikationskonsult. Hon är en av två författare till en bok om entreprenörer. Mat och dryck står överst på agendan, men tycker att det mesta är intressant när hon får gå på djupet. Det är nyfikenheten och mötet med människor som är drivkraften.