Elijah Craig bourbon från Heaven Hill

Elijah Craig, känd som ”Bourbonens fader”, var en mångsidig figur i 1800-talets Kentucky. Han bidrog till whiskeytillverkningens utveckling genom att lagra spriten på kolade ekfat, vilket är en standard för bourbon idag.

Denna process förvandlar majsspriten till en bärnstensfärgad, len och kryddig whiskey. Heaven Hill distillery fortsätter traditionen och tillverkar Elijah Craig Small Batch Bourbon, lagrad 8-12 år.

Doft: Florala toner trevar runt den tydliga kolatonen och blandas med höstäpplen och en viss örtighet.

Smak: Komplex och vaniljrik med en fruktsötma där det florala tonerna fortsätter. Whiskeyn öppnar upp sig och en mer livlig sida vaknar upp av kola och äpplen, här får den sällskap av rostade ekfat, finriven mandel. En spännande eldighet gör sig påmind men balanseras upp av den vaniljfruktiga basen.

Blandningen av majs, råg och malt, ger en fyllig och komplex smak med vaniljtoner och en eftersmak av hasselnötter, kola och krydda. Elijah Craig Small Batch Bourbon har vunnit prestigefulla utmärkelser, bland annat silvermedalj i The Whisky Battle Awards 2023!

Elijah Craig Small Batch Bourbon

Alkoholhalt: 47 %
Nr: 82472
Volym: 70 cl
Pris: 499 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!