Rod Stewart – The Man. The Myth. And now: The Whisky!

Alla känner till Rod Stewart, mannen som – från en ganska yvig start på sångarkarriären med legendariska The Faces – så småningom blev en av de få som toppat listorna under vartenda decennium av sin långa karriär. Och det inom de flesta tänkbara stilar och genrer: rock, folkmusik, soul, R&B och till och med The Great American Songbook.

Vore han en whisky så vore han en omsorgsfullt komponerad blend, full av nyanser och välbalanserade toner, där många olika delar mynnar i ett helt, fulländat uttryck.

Så det är mer än passande att han nu släpper just en blended whisky, skapad av ett helt och hållet skotskt team, vid stranden av Loch Lomond.

Rod Stewart må vara populär och välkänd i hela världen, men Skottland släpper han aldrig.

Själv säger han om sin whisky: ’Den är en riktig pärla, oavsett om man festar med vänner, firar en seger för Celtic eller delar minnen med familjen. För mig så är Wolfie’s själva sinnebilden av mina sorglösa och lite uppkäftiga yngre år, tillsammans med förväntan inför allt som livet fortfarande har att bjuda’.

Wolfie’s Blended Scotch Whisky är mycket balanserad, med drag av varm kanel, mogen vanilj och ugnsbakat äpple. I smaken anas söt rök och päron i sockerlag som övergår i en finish med kanderade citronskal och mjukt kryddig ek.

Enligt honom själv passar den lika bra över is som i en cocktail, och hursomhelst är den något att smutta på medan man förväntansfullt ser fram mot allt som livet har att bjuda. Som till exempel hans Sverigekonserter i sommar.

Wolfie’s Blended Scotch Whisky

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 57732
Pris: 479 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!