Korvfestival med egen korvöl


Helgen 8-10 mars är det dags för den nionde upplagan av Korvfestivalen, även denna gång i Münchenbryggeriet i Stockholm.
Som vanligt finns det mesta och bästa av både svensk och utländsk korv på plats för att presentera sig för en nyfiken och förhoppningsvis hungrig publik. Och som vanligt finns hela skalan av korvmakare på plats, från de som räknar dagsproduktionen i flera ton till de som knyter varje korv för hand. Läs mer på korvfestivalen.se.

Men nytt för i år är Korvöl, ett samarbete mellan Korvfestivalen, Nils Oscar och Från Sverige, vilket betyder att det för första gången bryggts en öl som ska passa särskilt bra till just korv. Det är också världens första öl att märkas med ursprungsbeteckningen Från Sverige: bryggd i Sverige, av svensk malt och svenskt vatten.

Så hur smakar en Korvöl? Som en mellanmörk lager, lagom fyllig och med en liten rökighet. Den som inte kan ta sig till Münchenbryggeriet kan beställa KorvölSystembolaget från och med 4 mars.

Nils Oscar Korvöl

Alkoholhalt: 5,2%
Nr: 88977
Volym: 33 cl
Pris: 20,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!