Whisky for the rockers


Ända sedan 2015 har Sweden Rock, Skandinaviens största rock- och metalfestival, lanserat en egen årgångswhisky och i höstas blev det klart att det är High Coast Distillery som kommer att producera Sweden Rocks årswhisky under de kommande tre åren, med början i år. Whiskyn produceras i en begränsad och numrerad upplaga och kommer att finnas både på Systembolaget, i beställningssortimentet, och på festivalen.

Allt om Whiskys Frida Birkehede har provat, och så här tycker hon:
Första intrycket av doften är en härligt somrig och fruktig profil med nätmelon, honung, krämig vanilj och mogna päron. Efter en stunds luftning anas gröna vindruvor, citronkarameller och tigerkaka.
Smaken inleds med mer söt citron, en del ek och lite bitter mörk choklad. Kiwi och ugnsbakade äpplen möter sötbitter rönnbärsgelé för att sedan övergå i aromatisk rosépeppar. Eftersmaken mynnar ut i hallonkärnor och söt brödighet.

Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky

Artnr: 8567401
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,0 % vol.
Pris: 799 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!