Tales of The Macallan Volume II


The Macallan fortsätter man med sitt 200-årsjubileum, och nu har det blivit dags att släppa den andra utgåvan: Tales of The Macallan Volume II. Till denna har Lead Whisky Maker Euan Kennedy valt ut en årgångswhisky från 1949, en whisky med vacker nyans av bronsfärgad ek, en kvardröjande rökighet och en otroligt komplex smak, ett resultat av en lång och tålmodig mognadsprocess.

Och förpackningen är minst lika överdådig som innehållet. Whiskyn ligger i en kristallkaraff från franska Lalique, som etsats med illustrationer av grundaren Alexander Reid. Karaffen ligger sedan innesluten i en bok som bundit av tre anrika bokbinderier i London: Shepherds, Sangorski & Sutcliffe och Zaehnsdorf, och vars sidor tryckts på Imprimerie du Marais i Paris. Kort sagt en förpackning värdig innehållet, där bägge visar fram det yppersta av hantverksskicklighet och yrkeskunnande inom sina respektive områden.
Blir man sugen på denna konstfärdiga uppvisning av det bästa som finns att få av både whisky och bokbinderi är det bara att hänga på Systembolagets lås den 23 maj, för då släpps ett exemplar i Sverige.

Tales of The Macallan Volume II

Alkoholhalt:
Nr: 4168201 Observera att länken fungerar först närmare släpp.
Volym:
Pris: 900 000 kr
Lanseringsdatum: 23 maj

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!