Remus Rye – rågmaxad bourbon


Ross & Squibb är ett destilleri med anor. Det första vi hör om dom är ett mycket blygsamt destilleri grundat i Lawrenceburg 1809, med en blygsam produktion på som mest två fat i veckan. Men sedan tog det fart, under nya ägare och med nya faciliteter på olika håll i staden var destilleriet drygt hundra år senare så stort att det kunde ta sig igenom förbudstiden genom att producera industriell alkohol. Och i början av 1930-talet kunde man äntligen börja producera whiskey igen, och bygga vidare på den gedigna kunskap och erfarenhet som fanns i företaget. Och det har man gjort sedan dess.
Den svenska debuten för destilleriet är Remus Straight Bourbon Whiskey Highest Rye. Mäskreceptet är 51 % majs, 39 % omältad råg och 10 % mältad råg. Den innehåller med andra ord så mycket råg som är tillåtet för en bourbon; 49 %, därav beteckningen ’Highest Rye’.
Whiskeyn har sedan legat sex år på kolad, ny amerikansk ek, där den tagit till sig nyanserade och komplexa toner av vanilj, torkad aprikos, kryddor och lönnsirap.

Remus Straight Bourbon Whiskey Highest Rye

Alkoholhalt: 54,5%
Nr: 41562
Volym: 70 cl
Pris: 599 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!