Ljus rom till sommaren
Rhum Agricole anses av många vara den renaste och mest finstämda typen rom. Alltid destillerad av sockerrörsjuice -inte melass- är den ofta mer elegant än rom gjord på melass, med örtiga, gräsiga toner och ett lättare anslag.
Dillon Rhum Agricole är en sådan rom, producerad på Martinique, enligt det franska regelverket och därför tilldelad beteckningen ’Appellation d’origine contrôlée’, vilket betyder att den är gjord på sockerrör som skördats mellan 1 januari och 31 augusti, att den destillerats i enkelkolonnpanna och att den sedan vilat i minst sex veckor efter destillering.
Det ger en fruktig och blommig rom, med gräsiga toner och en aning av tropisk frukt, som banan och ananas. Romens lätta karaktär och klara färg gör den till en utmärkt bas för sommarens fräscha drinkar, som till exempel Fruti’ Punsch:
2 delar Dillon Rhum Agricole
1 del mangojuice
1 del guavajuice
1 del pressad citron
Blanda rom och juice hastigt med mycket is, häll upp i glas och garnera gärna med vackra skivor av frukt eller bär.
Dillon Rhum Agricole
Alkoholhalt: 40 %
Nr: 90235
Volym: 70 cl
Pris: 274 kr