Ljus rom till sommaren

Rhum Agricole anses av många vara den renaste och mest finstämda typen rom. Alltid destillerad av sockerrörsjuice -inte melass- är den ofta mer elegant än rom gjord på melass, med örtiga, gräsiga toner och ett lättare anslag.

Dillon Rhum Agricole är en sådan rom, producerad på Martinique, enligt det franska regelverket och därför tilldelad beteckningen ’Appellation d’origine contrôlée’, vilket betyder att den är gjord på sockerrör som skördats mellan 1 januari och 31 augusti, att den destillerats i enkelkolonnpanna och att den sedan vilat i minst sex veckor efter destillering.

Det ger en fruktig och blommig rom, med gräsiga toner och en aning av tropisk frukt, som banan och ananas. Romens lätta karaktär och klara färg gör den till en utmärkt bas för sommarens fräscha drinkar, som till exempel Fruti’ Punsch:

2 delar Dillon Rhum Agricole
1 del mangojuice
1 del guavajuice
1 del pressad citron

Blanda rom och juice hastigt med mycket is, häll upp i glas och garnera gärna med vackra skivor av frukt eller bär.

Dillon Rhum Agricole

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 90235
Volym: 70 cl
Pris: 274 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *