Banner

Allt om Whiskys stilsäkra krönikörer Steffo Törnqvist, Misse Ljungström, Anders Fridén med flera ger dig personliga erfarenheter kring whisky, öl eller andra drycker.

Senaste inläggen i kategorin Krönika

Fråga Folke: Ålder eller inte?

Det stora samtalsämnet den senaste tiden gällande skotsk whisky är om den ska vara åldersbetecknad eller inte. Flera stora whiskyfirmor lanserar whisky som inte är det, som Glenmorangie med Artein, Sonalta PX, Finealta och Signet och Macallan med 1824-serien Gold, Amber, Sienna och Ruby, för att nu bara nämna några. Tar företagen bort åldern för […]

Anders Fridén: Är min whisky­samling i fara?

Anders Fridén, sångare i hårdrockbandet In Flames med över två miljoner sålda skivor, har också sedan många år ett brinnande intresse för whisky. Nu packar han in sin CD-samling i flyttkartonger för lagring. Är whiskysamlingen nästa att magasineras?

Krönika: Whiskyglas med IPA & pungråtta med fläsk

Anders Fridén är sångare i hårdrocksbandet In Flames, driver egna ölmärket FrEQuency och är krönikör i Allt om Whisky. Följ honom på turné i USA och Australien i månadens krönika.

Anders Fridén: Liv, död och jorden runt på 63 dagar

Anders Fridén, sångare i hårdrockbandet In Flames med över två miljoner sålda skivor, har också sedan många år ett brinnande intresse för whisky. Här ger han er läsare en insikt i vardagen för rockstjärnorna. Och att bjuda till innan det är för sent.

Emmas favoriter: whisky och ost

Jag har kommit in i en period av roliga whiskyprovningar, nytänkande sådana men även klassiska. Häromdagen fick jag prova mögelost till whisky igen. Konstig kombination? Nejdå, med rätt whisky och rätt ost blir det en fantastisk kombination. Här är några tips på vad du kan prova.

Emmas tips: gott till helgerna

Choklad, efterätter och whisky. Storhelgerna kommer stormande, med allt vad det innebär av både roligheter och stress. Här tipsar Allt om Whiskys chefredaktör Emma Andersson om lite smått och gott att relaxa med tillsammans under storhelgerna. Kanske passar något som julklapp till någon nära, eller kanske något till dig själv?

Anders Fridén: Black metal country eller en blåbär-bacon stout?

Anders Fridén, sångare i hårdrockbandet In Flames med över två miljoner sålda skivor, har också sedan många år ett brinnande intresse för whisky och öl. Här filosoferar han över musik i kombination med välhumlad öl eller whisky. Några bra musiktips får du på köpet!

Annons

Banner
 • Välkommen

  Det här är tidningen Allt om whisky på webben. Vi ger dig allt du behöver veta om whisky och öl. Här bjuder vi på information och nyheter och låter dig prenumerera enkelt och snabbt.

 • Aktuellt nummer

  Senaste numret av Allt om Whisky
 • Från tidningen

  Allt om Whiskys spellistor Allt om Whiskys korssord
 • Whisky, öl och mat

 • Missat något nummer?

  Gamla nummer av Allt om Whisky
 • Citera oss gärna

  Creative Commons License
  Detta verk är licensierat under en Creative Commons-Licens.