Res med oss till Speyside

whiskyresan_ingang

I september är det dags för vår specialresa till de skotska högländerna där vattnet från floden Spey utgör basen för många av de mest kända singlemaltmärkena. Deltagarna får bland annat stifta nära bekantskap med The Glenlivet, Strathisla och Aberlour Distilleries. Vår whiskykunniga och trevliga ciceron Joel Katzenstein, whiskyambassadör på Pernod Ricard Sweden, är med under hela resan. Här är några kortfattade punkter om resan – läs det fulla programmet hos Kulturresor.

Dag 1: till Aberdeen

Morgonflyget till hamnstaden Aberdeen på den skotska ostkusten går via Amsterdam. På flyget träffar vi vår ciceron, Joel Katzenstein, whiskyambassadör på Pernod Ricard Sweden. Vi anländer till stenstaden Aberdeen och äter god middag.

Dag 2: Strathisla och Chivas Brothers

Välkommen till det äldsta verksamma destilleriet i The Highlands!
På denna speciella rundvisning får vi lära oss det mesta om single malt och blended whisky. Vi får också upptäcka »Chivas Life« med ett smakprov av en högklassig »dram« från Chivas Regals 12-åriga och 18-åriga.

Dag 3, The Glenlivet, singlemaltklassikern där allt började.

»The single malt that started it all«.
Glenlivets vinnande, fruktiga och blommiga stil har fått många att använda namnet som tillägg till egna whiskymärken, men år 1824 varumärkesskyddades detta kända namn och det är bara denna single maltwhisky som har rätt att kalla sig »The Glenlivet«.

Dag 4: Aberlour Distillery. Tappa din egen flaska.

Här möter historien moderna tider!
Denna informella rundvisning inkluderar doft- och smakprov på nya destillat och ett antal av Aberlours bästa malter från Warehouse No1. Vid besöket får man den unika möjligheten att för hand få tappa en egen, helt personlig flaska av en av världens bästa whiskysorter.

Dag 5, hemresa.

Busstransfer till flygplatsen i Aberdeen för hemresa.

Beställ programmet för »Speysides pärlor« på adressen nedan. I priset ingår flyg, hotell, transfers, besök på destillerierna, flera måltider och vissa utflykter i Speyside. Pris från 13.995:-.
Läs allt om resan på Kultur.jambotours.se

Kontaktperson på KulTur-resor är Bengt Ullenius
Bengt.Ullenius@jambotours.se
08-506 989 26 eller 08-24 00 55
(KulTur-resor/Jambo Tours)

whiskyresan_utgang

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.