10 000 besökare hos Mackmyra i sommar

I juni öppnade Mackmyra sitt skogslager för allmänheten. Det innebar att vem som helst fick besöka lagret utanför Gävle. Nu i augusti konstaterar Mackmyras platschef på Mackmyra, Susanne Svensson, att de öppna portarna inte blivit annat än en braksuccé.

– Vi har haft upp till 200 besökare varje dag och har till och med fått utöka antalet guidade turer. Detta överträffar alla våra förväntningar, säger Susanne Svensson.

Mackmyra hade guidade turer på onsdagar och söndagar, men på grund av publiktrycket fick man redan i juli utöka till att köra turerna varje dag. Håller besökarantalet i sig räknar Mackmyra med att nå 10 000 besökare i sommar.

Whiskylagret har öppet för allmänheten till och med den 28 augusti mellan 10 och 17 varje dag. Men succén gör att Mackmyra funderar på att fortsätta med besöken.

– På grund av den stora efterfrågan på besöken planerar vi nu för erbjuda besök även på helgerna under hösten. Till att börja med kommer vi ha öppet på lördagar, sägen Susanne Svensson.

Mer information om Mackmyras whiskyby samt vägbeskrivning finns på www.mackmyra.se

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.