Nils Oscar 15 år, firar med jubileumsöl

Svenska bryggeriet Nils Oscar Company fyller 15 år och lanserar för tredje året i rad ett öl på 75 cl-flaska. På grund av födelsedagen heter det nya ölet Nils Oscar Jubileum 15.

Jubileum 15 är bryggt på pilsnermalt och mörk karamellmalt, men man har också tagit med torkade skal och fruktkött från ekologiskt odlade kaffebär från Brasilianska Fazenda Ambiental Fortaleza.
Ölet ska ha en rund och fruktig karaktär med inslag av karamell och frukt, och där de ljusa smakerna dominerar. Genom kryddning med humlesorterna Saaz och Tettnang samt förstärkt med citrongräs, thaibasilika och limeblad passar Jubileum 15 även till mer kraftigt kryddade rätter. Ölet är ofiltrerat och opastöriserat.

Nils Oscar Jubileum 15 kommer att finnas i begränsad upplaga – endast 4 920 flaskor. Artikelnumret på Systembolaget är 11022-01, priset 99 kr per flaska och säljstart är den 1 september 2011.

Läs mer om ölet hos Nils Oscar.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.