Mackmyra: den blomstertid nu kommer

AOW_Blomstertid-FlaskaBlomstertid är en svensk single malt whisky som delvis har finishlagrats på fat som tidigare lagrat körsbärsvin, vilket ger en doft av bär och frukt med mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Och det låter ju minst sagt somrigt. Smaken beskrivs som ”välbalanserat bärig och fruktig med influenser av ek, russin, körsbär, vaniljkola och lätt kryddiga örter av ingefära och anis” med en eftersmak de menar är mjukt bärig och torrt kryddig av ek.

Körsbärsblommans rosa färg återfinns i både förpackningen och svagt i
whiskyn som har fått en aning rosa nyans.

Mackmyra Blomstertid lanseras på Systembolaget den 6 maj 2016.
Mackmyra Blomstertid
Volym: 700 ml
Alkohol: 46,1 %
Pris: 598 kronor
Nummer: 40465

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!