Bushmills: Snart en irländsk kvintett

aow_bushmills-21_500Bushmills original, Black Bush, och den lena Bushmills 10 years single malt får nu sällskap av Bushmills 16 years single malt och Bushmills 21 years single malt.

aow_bushmills-21_200Först ut är den 21-åriga Bushmills (nr 40035, 1 299 kr) som lanseras redan nu på fredagen (16/9). Detta fullriggade flaggskepp har lagrats i minst 19 år på ex-bourbon och ex-oloroso sherryfat för att sedan få sin slutgiltiga och optimala lagring på ex-madeirafat under två år. Kryddiga frukttoner och kaffe finns i doften med en djup avslutning av kaffe och honung. En fantastisk kombination av dadlar, pekannöt, mango och druvor utgör smaken i denna whiskey som har ett avslut med inslag av söt piptobak och mint.

aow_bushmills-16_200Sedan får vi vänta till den 7 oktober innan irländaren som fullbordar kvartetten dyker upp: Bushmills 16 years (nr 40036, 699 kr) Single Malt beskrivs av importören Berntson Brands som ”en smak- och doftsensation i och med sin lagring på 3 olika fat: ex-bourbon, ex-sherry och ex-portvin”. Doften sägs vara ”intensiv av ljus sirap, toffee, och söt kryddighet”. Och de fortsätter: ”Smaken är ljuvligt fylld av honung, karamelliserade frukter och rostade nötter. I avslutningen finner vi mörk choklad och gelégodis som höjer whiskeyn till helt nya höjder.”.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!