Johan Evers – en av världens bästa bartenders

aow_bartender_1
Nyligen avgjordes världens största bartendertävling World Class Bartender of the Year 2016 i Miami. Svensken Johan Evers, bartender- och ägare av Hard Waters i Stockholm, kan nu betitla sig som en av världens tio bästa bartenders.

Nästan 10,000 bartenders från hela världen deltog i World Class 2016. 56 utvalda som fick i sin tur representera sitt land i finalen, som gick av stapeln under förra veckan i Miami. De tävlande bedömdes för sin teknik, personlighet, spritkunskap och stresstålighet. Tävlingen avgjordes under fredagen 30 september efter fyra dagars tävlande.

Svensken Johan Evers imponerade på juryn med en egen nordisk strategi för att skapa innovativa cocktails. Så pass att han alltså blev utsedd till en av världens topp-tio bästa bartenders. Med sin nordiska touch förbryllade han domarna.
– Jag höll ett extra öga på Johan Evers, sa domare Erik Lorincz, och var helt säker på att han skulle hamna bland toppen. Hans strategi är annorlunda och han tar cocktailskapandet till en helt ny nivå med utsökta och vackra cocktails med en nordisk touch.
aow_-pm_world-class_sweden1final
– Jag är stolt över allt jag lyckats åstadkomma. Det känns verkligen bra att bli erkänd för mitt arbete och att jag faktiskt hamnat bland topp-tio bartenders i världen, kommenterade Johan Evers.

I år satte flera nordiska länder ett stort avtryck i tävlingen då även dansken Johan Andersen hamnade bland topp-sex bästa i tävlingen. Även norska baren Bar Himkok är listad bland de 50 bästa barerna i världen för tillfället och svenska Tjoget har precis fått en nominering, vilket onekligen har satt norden på kartan i cocktailsfären.
Här är en av Johan Evers vinnande drinkar:

Bernadotte

Ingredienser:
• 40 ml Tanqueray 10
• 20 ml Manzanilla Sherry
• 40 ml Pink Lady Lemonad
(Vatten, Grapefrukt sorbet, citronsyra, bergamott och karbonatisering)
• 30 ml Hjortronsylt
• 1 ml Äppelcidervinäger

Gör så här:
Häll Tanqueray 10, Manzanilla Sherry, äppelcidervänger och hjortronsylt i en shaker. Fyll shakern med is och skaka om ordentligt. Sila av i ett highball-glas fylld med is. Tillsätt Pink Lady Lemonad. Garnera med en grankvist och presentera på en träbricka.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!