Marolo lanserar Amarone-grappa

1977 startade Paolo Marolo sitt distilleri vid familjens hus i Alba i Piemonte. Idag 40 år senare har han blivit en av de mest omtalade producenterna som behållit sin tradtion men samtidigt alltid tittar alltid framåt mot nya möjligheter.

Marolo Grappa di Amarone är den första grappa som Marolo producerat av druvorna Corvina, Corvinone, Rondinella som sedan lagrats på ek. Grappan sägs ha inslag av en fruktig körsbärston tillsammans med mandlar, hasselnötter och med en touch av mint, örter och anis i slutet.

Marolo Santa Teresa destilleri samarbetar med vingårdar i olika regioner för att säkerställa att endast de färskaste restprodukter används. Två små ”bain marie” används, ett för vita vinets restprodukter och den andra för det röda vinets restprodukter.
Den 3 februari lanseras endast 360 flaskor som då finns på utvalda Systembolagsbutiker.
[Bildtext:] Paolo Marolo med sonen Lorenzo.
Marolo Grappa di Amarone (nr 93006, 500 ml, 452 kr)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!