Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish – tekniskt sett inte en bourbon


Den 7 april lanseras 76 flaskor Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish i Systembolagets tillfälliga exklusiva sortiment.

Efter världens kanske längsta rubrik kör vi: Woodford reserve – snabb historielektion

  • Mannen bakom namnet Woodford County är frihetskrigshjälten General William Woodford. År 1777 utmärkte han sig när han blev sårad i slaget vid Brandywine Creek i Pennsylvania och Woodford County blev därefter uppkallat efter honom.
  • Oscar Pepper Distillery grundas 1780 av Elijah Pepper.
  • Destilleriet köps av Labrot & Graham 1878.
  • Destilleriet köps 1941 av koncernen Brown-Forman.
  • Efter att under en tid legat i malpåse såldes destilleriet för att sedan 1993 återigen köpas tillbaka av Brown-Forman som restaurerade destilleriet från grunden.
  • 1996 lanseras märket Woodford Reserve
  • 2006 introduceras Woodford Reserve Master’s Collection

För att få kallas en Kentucky Bourbon måste destillatet lagras på nya rostade ekfat. Som namnet säger har den här upplagan slutlagats på brandyfat och därför är Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish tekniskt sett inte en bourbon. Men slutlagringen på just brandyfat sägs framhäva inslaget av torkad frukt och nötkaraktär som redan finns i bourbonen.

Woodford Reserve Master’s Collection Brandy Cask Finish
Artikelnr: 20255-01
Alkoholhalt: 45,2 %
Volym: 70 cl
Pris: 999 kr
Tillgänglighet: Systembolagsbutikerna i Passagen i Stockholm, Hansacompagniet i Malmö och Nordstan i Göteborg. Övriga Systembolagsbutiker kan beställa hem produkten på förfrågan.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!