Agrikultur och Talisker Skye mitt i naturen


I sommar öppnar kockarna Filip Fastén och Joel Åhlin från Agrikultur två pop-up restauranger tillsammans med whiskyn Talisker Skye, i både Sverige och Danmark. Restaurangerna är en del av Scandinavian Detours, en ny upptäcktsguide som Talisker Skye har utvecklat i samarbete med några av Skandinaviens främsta äventyrare.

Samarbetet återspeglar både Talisker Skyes karaktär och kockarnas matlagningsfilosofi. Under en dag vardera kommer restaurangerna att erbjuda en unik upplevelse mitt ute i naturen. Platserna har valts ut tillsammans med äventyrarna som har varit med och skapat upptäcktsguiden Scandinavian Detours.

– Att öppna en restaurang mitt ute i naturen som förenar mat och dryck med äventyr känns helt rätt för oss. Vi hoppas att vi tillsammans med Talisker Skye kan uppmuntra fler till att upptäcka och uppskatta naturen runt omkring oss, säger Filip Fastén från Agrikultur.

Restaurangerna är en del av upptäcktsguiden Scandinavian Detours, som Talisker Skye har utvecklat tillsammans med sex äventyrare, bland annat Emma Svensson, Mikael Lindnord, Tonje Blomseth och Jakob Gjerluff Ager. Tillsammans har de samlat svenska, norska och danska guldkorn i en guide som ska inspirera fler resenärer att resa lokalt och upptäckta vår närliggande natur.

– Talisker Skye finns tack vare våra grundare Hugh och Kenneth MacAskills upptäckaranda, vilket vi bär med oss varje dag på Talisker. Människor är idag mer äventyrslystna än någonsin men vi har fortfarande ganska dålig koll på de fantastiska sevärdheter som finns runtomkring oss här i Skandinavien. Större delar av vårt landskap har skog, berg, sjöar och öar som fortfarande är oupptäckta, det vill vi ändra på, säger Maria Dasic, nordisk PR-chef på Diageo Reserve.

Upptäcktsguiden Scandinavian Detours finns på www.scandinaviandetours.com, där det också går att boka bord på pop-up restuarangerna. Det går också bra att boka bord på www.bookatable.se och www.bookatable.dk. Restaurangerna kommer att hålla öppet en dag under sommaren 2017 och platserna är begränsade.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!