Taps Beer Bar i Uppsala – med fokus på öl

Hans Nilsson & Gabriel Källberg. Foto: Johan Lenner

I augusti öppnar en ny ölbar – Taps Beer Bar – i Nubbens gamla lokaler på Drottninggatan 8 i centrala Uppsala. Grundarna Hans Nilsson, Gabriel Källberg och Lisa Ledung vill höja nivån på ölutbudet i Uppsalas krogliv och skapa en ny mötesplats för stans ölentusiaster.

– Vi har siktet inställt på att göra något i samma anda som Mikkeller Bar, Omnipollos Hatt och Brewers Beer Bar, där man fokuserar på fatöl från Sveriges och världens mest intressanta bryggerier. Det är en nisch som har saknats i Uppsala, säger Hans.

Både Gabriel och Hans har också andra verksamheter i ölbranschen. Gabriel är en av grundarna till Jackdaw Brewery i Ströby strax nordväst om Uppsala och Hans är med i det pågående grundandet av Uppsala Brygghus. Tillsammans har de en stor insikt i ölutbudet och vilka bryggerier som är hetast just nu.

Förutom de tretton kranarna för fatöl och -cider kommer man att ha ett mindre utbud av flasköl, samt viner och alkoholfritt men ingen sprit.

I matväg satsar man på att erbjuda vällagad men enklare mat med en ganska låg prisnivå. Det är inte maten som ska stå i centrum.

– Man ska lockas hit av ölen snarare än maten, men man ska inte behöva gå härifrån när man blir hungrig, förklarar Hans.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!