Premiär idag för Mackmyra Svensk rök – Amerikansk ek


I dag, den 31 januari lanseras Mackmyras Svensk Rök – Amerikansk Ek i Systembolagets beställningssortiment.

I denna begränsade upplaga av Svensk Rök har Mackmyra lagrat whisky enligt deras rökiga recept på nya fat av Amerikansk ek. Resultatet är en whisky med mycket vanilj, ek och örter som kontrast mot tonerna av rök, enris och tjära.

Svensk Rök – Amerikansk Ek lanseras i Systembolagets beställningssortiment 31 januari.

Här är smaknoterna enligt Mackmyras hemsida:

DOFT
Rökig, kryddig, ekig, fruktig och örtig med toner av torv, enris, rostad ek och vanilj. En medelstor rökigt kryddig arom med sälta, mineraliteter, tobaksblad och lätt tjära samt punchpraliner, päronkola, ingefära och vanilj.

SMAK
Torv, enris och sälta och definitivt rökigare än vad näsan säger. En härlig ekig kryddighet med vanilj, rostad ek, inlagda fikon och päronkola. Texturen är medelfyllig med en extraktrik ekighet. Eftersmaken är kryddig, rökig och ekig med tjära, tobaksblad, lätta inlagda fikon och päronkola.

Mackmyra Svensk Rök – Amerikansk Ek
Art.nr: 82129-01
Vol: 70 cl
Alk: 46,1 %
Pris: 799:-

Se Mackmyras Master blender Angela D’Orazio ge en rundtur på destilleriet:

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!