Sjätte guldet på raken för Boon Brewery

8234 öl från 2515 bryggerier från 66 länder deltog i World Beer Cup 2018 som gick av stapeln den 3 maj i år. World Beer Cup är den mest prestigefyllda öltävlingen i världen och organiseras vartannat år av American Brewers Association. Ölen bedöms genom en blindprovning och domarna får höra efteråt vilka öl som har vunnit.

Glada guldmedaljörer från Boon Brewery. Frank Boon längst till höger.

Belgiska lambicbryggeriet Boon Brewery är det enda bryggeriet i världen som vunnit sex guldmedaljer i rad på världens mest prestigefyllda öltävling, World Beer Cup. Oude Geuze Boon VAT 108 tilldelades guldmedaljen i kategorin Belgian-Style Sour Ale.
Guldmedaljören Oude Geuze Boon VAT 108 var en av flaskorna som fanns med i den box som tidigare i år släpptes på Systembolaget.

– Sex guldmedaljer i rad. Vem hade någonsin tänkt sig det? Varje år blir tävlingen svårare och svårare, eftersom antalet deltagare under tio år har tredubblats. Vi är mycket stolta över det här resultatet, eftersom det är viktigt att producera öl av högsta kvalitet för att stanna på toppen bland det stora antalet öl på marknaden, säger Frank Boon.

– Vårt bryggeri deltar inte i alla öltävlingar. Det finns så många tävlingar, vi begränsar oss till några få, inklusive World Beer Cup, som ofta kallas ”The Olympics of Beer Competitions”.

– Årets World Beer Cup var också mycket speciell för oss på grund av en annan anledning. Arrangörerna serverade vår Oude Geuze Black Label som den enda icke-amerikanska öl under prisutdelningen. Vi är mycket stolta över det, avslutar Frank Boon.

På bryggeriets hemsida kan du läsa mer om alla öl de brygger. Hälsa på hos boon.be

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!