Mustig BenRiach och stolt svensk Hven

Oh helvete ……va gott!

Ja, utan att censurera var det exakt vad som kom ur min mun när jag testade denna whisky för första gången. Doften är full av vanilj, bakelser, kola och murrig citrus. Smaken är stor, pompös, aning söt och läcker med om möjligt ännu mer kola och vanilj. Honung tillsammans med bakade äpplen ligger kvar i eftersmaken. Vilken stjärna, mycket av allt! Att alkoholen ligger på 60,6% funkar väldigt väl med den välkomponerade kraftiga smaken. Några droppar vatten mår dock doften väldigt bra av, men själv gillade jag smaken utan vatten.
BenRiach Cask Strength Batch 2
Nr 40291
Pris: 849 kr

Härligt pigg whisky från Hven

Ingen kan längre säga att Sverige inte är ett whiskyproducerande land. Stolt kan jag säga att det finns något för alla. De olika destillerierna i Sverige har verkligen gått sina egna vägar och skapat personliga och intressanta destillat.
Hven Seven Stars nr 6:2 Alcor är ekologisk och utan tillsatser och heller ingen kol- eller kylfiltrering. 3642 stycken flaskor släpptes på systembolaget den 7 september. Varje flaska är individuellt numrerad och vaxad för hand. Man har använt sju olika fat. Doften bjuder på lädertoner, löv, torkad frukt och te men det är i smaken som whiskyn växer till sig ordentligt. Hven Seven Stars 6:2 Alcor är en härligt pigg whisky med toner av tjärtabletter. Den lätta sötman ligger som en lätt slöja och balanseras upp av kryddiga fat, torkad frukt, choklad. Lätt lakritsrot kan man förnimma. Personligen skulle jag inte hälla vatten i den. Supertrevlig!
Hven Seven Stars No. 6:2 Alcor
Nr: 40256
Pris: 795 kr

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.