Nils Oscar Kellerbier vann SM i mathantverk

Nils Oscar Kellerbier
Nils Oscar Kellerbier blev vinnare i SM i Mathantverk i kategorin öl och mjöd. Ölet, som är bryggt med kulturspannmålen Balder från mälteriet Warbro Malt i Sörmland, är en ljust ofiltrerad lager som fick ett fint mottagande när den lanserades i september. Nu får ölet ytterligare bekräftelse.

– Detta kan vara ett av de bästa öl vi har gjort, säger huvudbryggare Patrick Holmqvist.
Malten som använts vid bryggningen kommer från kornsorten Balder som på 40-talet utsågs till en av de mest kvalitativa och smakrika maltkornsorterna på marknaden av Svenska Bryggareföreningen.

Balder har en söt smak med antydan av nötter, och är mer aromatisk och djup i smaken jämfört med modernare sorter av maltkorn. Ölet är sparsamt humlat och har även en frisk och fin citruston.

SM i Mathantverk är en tävling öppen för mathantverksproducenter från Sverige och övriga Norden och har som syfte att stötta och inspirera mathantverkare i sin produktutveckling samt att öka kännedomen om och efterfrågan på mathantverk.

Nils Oscar Kellerbier är också en av tio som är kvar i tävlingen Heirloom Malt Brewing Award, en global tävling med fokus på kulturspannmål där finalen hålls i tyska Nürnberg nu i november.
Nils Oscar Kellerbier

Nils Oscar lanserar Kellerbier på nytt i Systembolagets beställningssortimentet den 5 november.

Nils Oscar Kellerbier

Nr: 11582
Pris: 27,90 (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!