Pilgrim – ofiltrerad, ekologisk nyhet från Falcon

Stående på en kartongfärgad bakgrund med ekologisk känsla, står en Falcon Pilgrim. Ett ekologiskt, ofiltrerat lageröl med något lägre alkoholhalt.
Falcon Pilgrim lanseras den 1 december och är en ofiltrerad, ekologisk nyhet med en något lägre alkoholstyrka.

Falcon har en historia som går tillbaka till år 1896. Bryggmästaren John L. Skantze hade rest land och rike runt för att hitta en lämplig källa för att brygga öl. Valet föll till slut på Falkenberg där Falcons öl bryggts allt sedan dess.

Nu får Falconfamiljen ett nytt tillskott där filtreringsprocessen har slopats för att brygga ett öl som öppnar upp för de naturliga smakerna i malten, jästen och humlen.
Det finns ett värde i att tappa vissa typer av öl utan att filtrera. Det adderar en molnighet till brygdens gyllene färg och ger en naturlig smakupplevelse. Pilgrim är en ljus lager som bjuder på örtiga toner av humle tillsammans med en rik maltkaraktär toppad med karamelltoner.
Här svävar en Falcom Pilgrim, ett ekologiskt och ofiltrerat lageröl med något lägre alkoholstyrka.
Falcon Pilgrim är vårt sätt att addera en ny dimension till en smak som många känner igen och gillar. Detta är definitivt en elegant lager. Att Pilgrim är ekologisk är också något vi är väldigt stolta över, säger Rhys Powell, bryggmästare på Carlsberg Sverige.

Namnet ”Pilgrim” är en hyllning till den pilgrimsfalk som, sedan 50-talet, pryder Falcons etiketter.
Den första juni nästa år (låter väldigt avlägset, inte sant?) kommer den i burk på 50 centiliter. Men från den 1 december kan du köpa den på flaska.

Falcon Pilgrim

Nr: 1465
Pris: 12,90 kr (33 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!