Kreativt öl världsbäst utan alkohol


Bryggeriet Kehrwieder Kreativbrauerei grundades 2011 i Hamburg av Friedrich Matthies och Oliver Wesseloh. Deras första öl hette Prototyp, en välhumlad lager. Men de har också tagit fram en alkoholfri IPA av världsklass. Inte nog med det – vid den senaste upplagan av European Beer Star Competition tilldelades lagern ü.NN IPA en guldmedalj och utsågs till världens bästa alkoholfria IPA.

Namnet är en förkortning av Übernormalnull.
Bryggaren Oliver Wesseloh (Olli) har använt sig av en speciell jäststräng som bara kan leva på en viss del socker. Så vid 0.4 % är jästen vid liv men utan mat vilket gör att den inte behöver försvinna inför nästa steg i förädlingen. Alltså exakt samma process som vid ”vanlig” ölbryggning fast utan alkohol.

üNN IPA

Nr: 1978
Pris: 21,90 kr (33 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!