Uppföljaren till Hops n’ Sap är Dry But Swede


Med det lyckade resultatet för Hops n’ Sap i färskt minne var både Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence väldigt sugna på en uppföljare. I slutet av september var Captain Lawrence Head Brewer och grundare Scott Vaccaro på besök hos Bryggeriet utanför Sigtuna och det mäskades in vad som skulle bli en total motsats till den stora NEIPA:n som bryggdes sist. Namnet på den nya brygden kom passande nog att heta ”Dry but Swede”.

”Let’s make it dry but sweet kom vi överens om och det var verkligen det som var utmaningen för oss. Hur får vi fram de härliga humletonerna samtidigt som vi gör en supertorr öl?” berättar Karl KusaSigtuna Brygghus.

Denna Brut IPA är en ale där man lyckats jäsa ut praktiskt taget all restsötma samtidigt som man hållit nere beskan. Den nya brygden är rikligt torrhumlad och innehåller Sigtunas nya lupulinhumle vilket ger ölet en stor humlearomatisk karaktär med toner av tropisk frukt samtidigt som ölet är extremt torr, med en alkoholhalt på 5,8%.

Dry but Swede lanseras i systembolagets beställningssortiment 5 november och säljs som 6-pack med ett styckpris om 27,90kr/st.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!