Svenske Emil imponerade med hållbara cocktails i World Class-tävlingen


För några veckor sedan ägde den tionde upplagan av den globala tävlingen för bartenders World Class rum i Berlin. Under fyra intensiva dagar testade världens 56 bästa bartenders på förmågan att skapa välsmakande och innovativa cocktails samt på charm och personlighet, och tillslut korades världens bästa bartender.

Den prestigefyllda titeln gick i år till Orlando Marzo från Australien, men den svenske Emil Hed från Grand Hôtel i Stockholm fick stor uppmärksamhet för sina hållbara och nordiska ingredienser under finaldagen. Dessvärre gick inte Emil vidare från första omgången, men samtidigt visade han genom sitt hantverk att han tillhör den absoluta världstoppen när det kommer till att tänka hållbart i sina serveringar.

Hållbarhet är något som Emil Hed värderar högt och han har haft ett stort fokus på det när han de tre senaste månaderna övat och förberett sig inför finalen i Berlin.
”Jag är naturligtvis lite besviken då jag hade hoppats på att gå vidare från första rundan. Men jag är mycket nöjd med min prestation. De andra nordiska länderna har verkligen imponerat på mig. Alla har visat en fantastiskt hög nivå de senaste dagarna och vi har många gemensamma tillvägagångssätt när vi jobbar. Det är inspirerande. Personligen försöker jag alltid att jobba hållbart. Jag tar fram alla ingredienser själv till mina cocktails och lägger dessutom lång tid på att leta efter bortglömda och annorlunda ingredienser. På så sätt slipper jag importera råvaror från andra länder”, säger Emil Hed.

Kolla alla vinnarna från tävlingen på World Class hemsida

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!