Speysidefestivalen fyller 20


Den första till sjätte maj är det dags igen för Speyside Whisky Festival – för tjugonde året. Och till årets jubileumsevenemang har man en kalender med inte mindre är 665 olika arrangemang – drygt 150 fler än förra året.

Det handlar om ”bakom kulisserna”-rundturer och provningar runt om i Speyside på destillerier , hos tunnbindare och i lagerhus. Massor av utsökt mat i kombination med whisky bjuds det också på – som till exempel ”Whisky & Cheese at The Seven Stills” i Dufftown den 1 maj under ledning av Murray McDavid. Dessutom mängder av andra events i form av golf, kanotfärder och så förstås jakten på ledtrådar för att finna gömda lådor med whiskyflaskor.

Hela den digra listan med evenemang hittar man på www.spiritofspeyside.com. I dag, den 5 februari släpps biljetterna klockan tolv. Förra året såldes nästan 5 000 biljetter inom ett dygn, och 116 av dem såldes under första dagen.

www.spiritofspeyside.com

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!