BrewDogs alkoholfria Sour Ale

BrewDog Raspberry Blitz Alcohol Free Sour

BrewDogs Nanny State har varit många craft beer-älskares alkoholfria go-to i nio år nu. Nu gör hennes nya bästis, BrewDog Raspberry Blitz Alcohol Free Sour, sällskap i fasta sortimentet.

BrewDogs bryggarteam i Aberdeenshire hade konceptet klart för sig. De ville skapa ett nytt alkoholfritt öl och det skulle vara en Sour Ale. Raspberry Blitz växte fram i pilotbryggeriet, först som en Berliner Weisse, men med låg vörtstyrka, precis som i Nanny State.

Därmed minimerades jäsningen innan ölet efter många tester valdes att smaksättas med hallon. Resultatet landade på 0,5 % med en syrlig och bärig fruktsmak som gjorde succé på BrewDogs barer. Detta öl krävde en större publik. Sagt och gjort 2018 – och i år har den kommit till Sverige.

Doften har yviga toner av hallonsylt med inslag av citron och havregryn. Smaken är mycket juicig med toner av hallonyoughurt som övergår i en ljus och frisk syrlighet.

BrewDog Raspberry Blitz Alcohol Free Sour

Nr: 1980
Pris: 14,90 + pant (33 cl, burk)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!