Whiskyprovning utöver det vanliga med Highland Park


Redan i februari bjöd restaurang Ardbeg Embassy in folk till en provning i maj. En speciell provning låg i pipeline och Allt om Whisky var såklart på plats när den gick av stapeln. Finbesök blev det också av Global Brand Ambassador Martin Markvardsen från Highland Park som hade med sig lite överraskningar inklusive en 50-årig dyrgrip från destilleriet.

Ardbeg Embassy har lyckats med det många ställen önskar. Att få till en atmosfär som funkar både för turister, stammisar, öl- och whiskyfantaster. Många av dem som kom till just den här Highland Park-provningen hade tidigare varit på whiskyprovning på restaurangen och kände sig hemma. Några kände till och med igen varandra. En familjär mötesplats som får många att komma tillbaka. Väldigt välkomnande känsla och ingen känner sig utanför. Både de som är nyfrälsta i whiskyvärlden och de som är rutinerade.

Den här gången hade man bjudit in Martin Markvardsen, Global Brand Ambassador från Highland Park, att hålla provning. Han har haft många provningar genom åren i Sverige och är en av de mest omtyckta provningsledarna. Han blandar historia med vild fantasi och humor om vart annat. Han är duktig att fånga besökarnas uppmärksamhet. Han försöker varje gång avväga vilken nivå han kan lägga provningen.

Under provningen fick vi testa både nytt och gammalt. Provningens höjdpunkt kom när 50-åringen hälldes upp. Det är inte varje dag som man får prova whisky som är så gammal nu för tiden. Provningen avslutades med en trerätters-middag. 3 500 kronor kostade provningen inklusive middagen. Mycket pengar, men om man kikar på vad som ingick förstår man prislappen. En fantastisk provning på ett bra ställe med trevlig whisky och härlig provningsledare. Vad mer kan man önska?

Martin Markvardsen och chefredaktör Emma Andersson

Nedan de whiskies som ingick på provningen:

  • Highland Park Valkyrie
  • Highland Park Valknut
  • Highland Park Twisted Tattoo 16 YO
  • Highland Park Odin
  • Highland Park Twisted Tattoo 16 YO
  • Highland Park The Dark 17 YO
  • Highland Park The Dark 17 YO
  • Highland Park The Dark 17 YO

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!