High Coast Berg – den sista i Origins-serien


Den 1 oktober kom den sista buteljeringen i High Coasts serie The Origins. Det är en hyllning till den Nordingrågranit som skimrar rött i bergen längs Höga kusten. Och visst har whiskyn ett rödskimmer i sig. Faten man har använt är bourbonfat av olika storlekar där man sedan låtit spriten slutlagras på fat som innehållit PX sherry.

Allt om Whiskys smaknoter

Doft: Det här är en intensiv whisky med mycket av allt.
Doften vinner på ett par droppar vatten i glaset, men testa gärna whiskyn utan först. Om vattning i stort gäller ju att det alltid går att vattna en whisky men det går inte att ta ut vattnet. Och vattnar du för mycket så gäller det att ha mer whisky i flaskan för att lindra blasket. Vattna helst droppe för droppe istället.
Doften är full av dadlar, kryddor, vaniljkola och lite mörk choklad med kaffesmak.
Smak: Smaken är stor. Den är pigg och frisk. Väldigt kryddig från faten och den potenta alkoholen finns som en röd tråd utan att ta över. Mycket smak av äpplen, cigarr, läder, torkade frukter som aprikoser, fikon och russin men har ett långt avslut från faten. Lite torr, kryddig eftersmak.
Mycket av allt, summerar den här whiskyn!

High Coast Berg

Nr: 84917
Volym: 70cl,
Alkoholhalt: 50%,
Pris: 549 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!