Bunnahabhain 12 – Värd att återupptäcka!


Bunnahabhain 12 som nyhet? Ja, säger vi – för hör och häpna så har whiskyn faktiskt sålt så bra att de går upp en ”gradering” på Systembolaget. Det betyder att flaskorna kommer ut i fler butiker. Så för flera av er kommer det att bli lättare att få tag i just den här diamanten. Inte mindre än 51 butiker har nu denna tolvåring på hyllan. Kan helt klart vara värt att kolla om den finns nära dig. Allt om Whisky har provat den.

Allt om Whiskys smaknoter

Doft: Bunnahabhain 12 har en läcker doft av kola, vaniljfudge och torkade frukter.
Smak: Smaken är fyllig och komplex. Det finns en elegans och stilighet som dansar fint med de olika sidorna av whiskyn. Den upplevs aningen söt och är nötig och maltig i sin karaktär. Lite het från alkoholen men det balanseras upp av de andra mångfasetterade sidorna. Härliga smaker av läder och kanel blandas med röda äpplen, vanilj och karamelliserat socker. Eftersmaken är medellång och underbar.
En bra whisky att sitta och drömma sig bort med i fåtöljen.

Bunnahabhain 12

Nr: 10059
Volym: 70cl,
Alkoholhalt: 46,3%
Pris: 499 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!