Lundgrens Lager är tillbaka!


Det smått historiska ölet Lundgrens Lager, med den förskräcklige snömannen på etiketten, är tillbaka! När den lanserades 1996 var den helt revolutionerande med sin humleprofil. 
 
Lundgrens Lager fick namnet efter en av skaparna – Håkan Lundgren. Med dåtidens mått mätt var det revolutionerande med sin enorma mängd humle som bestod främst av humlesorterna Cascade och Cluster. Det var sorter som inte använts tidigare och ölet tog ölsverige med storm. 

Designen med den förskräcklige snömannen som frontfigur tecknades av Håkan Lundgren själv och fick en reklambyrå att hoppa högt av glädje och valde den för att pryda etiketten. Givetvis finns den med på återlanseringen av denna friska lager, som också är den första burkölen som Nils Oscar gör sedan 2002.
 
– Väldigt roligt att få släppa denna omtalade klassiker igen. Genom åren har många önskat tillbaka den och det blir extra roligt för alla som minns den. Receptet var verkligen före sin tid och den står sig riktigt bra trots att 30 år har gått. Vi är mycket nöjda med resultatet, säger Ida Lindberg Klausen, marknadschef på Nils Oscar.
 
Lundgrens Lager släpps i begränsad upplaga och endast tillfälligt den 14 februari på Systembolaget.

Lundgrens Lager

Nummer: 1180215
Pris: 25,90 kr exkl. pant

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!