Veckans Irländska Blended: Teeling small batch


Till Veckans Irländska Blended har vi plockat fram Teeling Small Batch Rum Cask. Det här är en modern blended från Irland med whiskey som vilat på romfat. Ett unikt och ovanligt drag för blended whiskey. Något som verkar ha uppskattats av oss svenska konsumenter.

Det här är en blended som har ett antal internationella utmärkelser i bakfickan. Att Teeling Small Batch Rum Cask är slutlagrad nästan ett helt år på romfat gör att den får sin unika finish och karaktär. Helt klart en Irländare värd att skaffa till whiskyskåpet där hemma.

I doften finns en sötkryddig ton av vanilj.
Smaken är full av lätt sötma som går år exotiska frukter och ljus vaniljkola. Den blandas med peppriga toner från faten. Finishen i romfat bär med en smak av mörka björnbär, choklad och torkade fikon.

Teeling Small Batch Rum Cask

Nr: 463
Alkoholhalt: 46%
Pris: 349 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!