Veckans Single malt: Glenfiddich 15 yo


Till veckans Single Malt väljer vi från ett känt destilleri från Skottland och området Speyside nämligen Glenfiddich. Den här femtonåringen har mycket av just den klassiska fruktiga speyside-stilen i sig. För att lagra whiskyn använder man sig av ett solerasystem som man lite slarvigt kan säga är en blandning av lagring och ett sätt att blanda fat på. Fortfarande ett ovanligt sätt i whiskyvärlden men mer erkänt i sherryvärlden bland annat. Whiskyn lagras i stora fat som rymmer cirka 50 000 liter, faten är alltid fyllda till minst hälften och fylls kontinuerligt på med minst femtonårig whisky från tre olika fattyper: first och refill bourbon och whisky lagrat på sherryfat.

Glenfiddich 15 har en mycket komplex doft av äpple, päron och brända mandlar med inslag av kryddor såsom anis och vitpeppar. Den avslutas med en lång och rund finish.
Visste du att Glenfiddich betyder ”dalen med hjortarna” på Gaeliska, därav hjorten i logotypen.

Glenfiddich 15 YO

Nr: 308
Alkoholhalt: 40%
Pris: 499 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!