25 000 liter öl riskerar att vaskas

Inför årets alla festivaler har Norrlands Ljus tagit fram en ny burk – speciellt anpassad för att avnjutas till toner av riktigt bra livemusik.

Festivalsommaren ställdes ju in men ölen finns kvar. Däremot finns den inte på butikshyllorna bland Systembolaget. För att undvika onödigt resursslöseri släpps ölen nu till försäljning genom Systembolagets beställningssortiment.

Norrlands Ljus har försett många musikfestivaler med festivalöl genom åren, och för detta år har en limited edition-burk – en så kallad sleek can – tagits fram. En greppvänlig, långsmal burk som från början endast skulle säljas på festivaler.

– Nu står vi med tusentals iskalla Norrlands men inga festivaler att avnjuta dem på. Därför släpper vi nu festivalölen till Systembolagets beställningssortiment istället. Beställ och ta med festivalkänslan hem så ger vi ölen en chans att bli uppdrucken och slipper begå världens största ofrivilliga vaskning, säger Charlotte Liljewall, produktchef för Norrlands Ljus.

Norrlands Ljus

Nr: 80174
Pris: 11,90 kr exkl pant (33 cl, burk)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!