Spirit of Hven St Raphael – Den första av sju änglar


Spirit of Hven kommer att lansera en serie om sju maltwhiskies med paraplynamnet Seven Angels. Först ut är St Raphael, den första singelmaltwhiskyn utan rökighet från Spirit of Hven sedan ”Urania” släpptes 2012.

St Raphael är ett giftermål mellan sex ekfat whisky från 2010. Fem av dem, gjorda av lufttorkad Quercus Petraea från Allier, har tidigare innehållit vin från en av de mest välmeriterade vingårdarna i Italien. Geografiskt ligger de strax söder om alperna i norra Veneto. Blandningen mellan dessa fem fat är två fat som innehållit Cabernet Sauvignon, två fat som innehållit Merlot och ett fat som innehållit sött vin gjort på druvan Vespaiola. Det sjätte fatet som balanserar upp stramheten från den franska eken, är gjort av amerikansk Quercus Muehlenbergii. Detta har tidigare innehållit den unika Hven Vodka som lagras på ekfat innan slutdestillering.

St Raphael är den ärkeängel som Gud sände ut för att hela Abraham och Lot. Han lärde även Tobias att hela och vårda sin far Tobit.

Härigenom har St Raphael blivit skyddshelgon för läkare, apotekare och sjukvårdare. Denna whisky är en hyllning, och ett tack till alla inom vård och omsorg, som kämpat så modigt och hårt i Covidpandemin. Det är även en tribut till all blåljuspersonal som stått vid deras sida.

Spirit of Hven St Raphael 2010

Nr: 40885
Alkoholhalt: 40,9 %
Pris: 795 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!