Kluckande godbitar i påskägget

Jag vet vad jag vill ha i mitt påskägg! Vad sägs om stora färggranna ägg med drickbara godbitar? Ok, lite choklad kan jag också tänka mig.

Giftbox Swedes med Box

Våren 2021 öppnade den svenska oberoende buteljeraren Selected Malts med en lite annorlunda lansering på Systembolaget. De skapade en triss i Box, bokstavligen. I den fina lådan som heter Giftbox Swedes hittar du tre 20 cl flaskor med 9 årig Boxwhisky lagrade på sherry, ungersk ek och ex Islay-fat. Helt klart en av många roliga mindre flaskor till påskägget.

Selected Swedes Sherry Hogshead 9yo, 52,9%. 0ppm
Selected Swedes Hungarian Oak 9yo, 52,9%. 40ppm
Selected Swedes Ex. Islay Barrel 9yo, 52,9%. 40ppm

Giftbox Swedes

Nr: 50671
Alkoholhalt:, 52,9%
Pris: 999 kr

Mackmyra flerpack

Fler svenska whiskies. Den här gången från Gävles moderna Gravitationsdestilleri Mackmyra. I det här lilla flerpaketet har man plockat ihop en mini-version av deras Mackmyras Mack, Brukswhisky, Svensk Ek och Svensk Rök. 4 miniflaskor på 20 cl var är paketerade tillsammans. Hur många som finns att få tag i är lite osäkert men kanske om du har tur kan du lyckas.

Mackmyra Classic

Nr: 80150
Alkoholhalt: 43,4%
Volym: 4 flaskor à 20cl
Pris: 249kr

Loch Lomond Single Malt Kombipack

En samling av skotsk whisky från en av Skotlands finaste områden.
En kul samling där du lätt kan jämföra vad ålder gör med mer eller mindre samma whisky. Loch Lomond Original, Loch Lomond 12Y, Loch Lomond 15YO och Loch Lomond 18YO, passar till en fin miniprovning.

Loch Lomond Single Malt Kombipack

Nr: 363
Alkoholhalt: 44,5 %
Volym: 4 flaskor à 50 ml
Pris: 228kr

Glenfiddich 3 gånger om

Helt klart en av våra favorit-samlingar av skotska multipaket av whisky. Här har man samlat ihop 12-åringen, 15-åringen och 18-åringen från Glenfiddich. En riktig höjdare som skulle glädja många äggletande vuxna till påsk.

Glenfiddich Tri-Pack

Nr: 477
Alkoholhalt: 40 %

Volym: 3 flaskor à 20 cl
Pris: 399kr

Classic Malts Gift Pack

Här har vi en elegant samling av stilfull skotsk single malt; Lagavulin 16 YO, Talisker 10 YO och Cragganmore 12 YO. Ett pack av rökiga klassiker som uppskattats länge av whiskyentusiasterna runt om.

Classic Malts Gift Pack

Nr: 20247
Alkoholhalt: 42,9%
Volym: 3 flaskor à 20 cl
Pris: 549 kr

Hvens själ i en ask

Hven Whisky Collection består av tre småflaskor.
Hven är det svenska destilleriet med de fantasifulla namnen och kreativa buteljerna. De här är många som samlar på men visst passar de till en avec efter vårmiddagen lika väl.
I denna har de packat Hven Tycho’s Star Single Malt Whisky, Hvenus Rye Whisky och Hven MerCurious Corn Whisky.

Hven Whisky Collection

Nr: 34758
Alkoholhalt: 44,3 %
Volym: 3 flaskor à 10 cl
Pris: 395 kr

Amerikanska miniflaskor av Jack Daniel’s

Kan det bli mer Rock’n Roll än Jack Daniel’s? Vad har det med Påsk att göra. Ingenting faktiskt. Men vare sig du gillar att dricka Jack Daniel’s och Coca cola eller som den är känns idén att servera eller gömma en liten sådan här tillkaffet väldigt lockande. De här flaskorna är väldigt små 5 cl så de lär få plats i de flesta påskäggen. Undrar om påskharen läser det här?

Jack Daniel’s

Nr: 70644
Alkoholhalt: 40 %
Volym: 10 flaskor à 5 cl
Pris: 329 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!