Mytologisk whisky från Finland

Direkt från Finland, och Kalevala, kommer den andra delen av Teerenpelis romfatslagrade trilogi: Hiiden Hirvi Single Malt Whisky 50,7 %.

Än en gång visar det firade finska destilleriet att inspirationen till whisky kan komma från de mest oväntade källor. Som till exempel nationaleposet Kalevala, där Hiiden Hirvi är en mytologisk älg från underjorden, som bär sig åt och stökar till det för människorna. Whiskyn som lånat dess namn är en långt mer behaglig bekantskap: en rejält fruktig singelmalt.

Bland dofterna nämns kryddig lakrits och råsocker, medan smaken sägs ha intensiv solmogen exotisk frukt som övergår i en intensiv kryddighet och en lång eftersmak av vanilj. 600 flaskor släpps i Sverige 19:e november.

Teerenpeli Hiiden Hirvi Single Malt Whisky

Nr: 4102802
Alkoholhalt: 50,7 %
Volym: 500 ml
Pris: 749 kr

Lansering: 19 november – OBS att länken till Systembolaget inte fungerar förrän närmare släppdatum.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!