Irländska nyheter från W.D. O’Connell

W.D. O’Connell är en oberoende buteljerare från County Waterford på södra Irland. De har gjort sig ett namn på att se möjligheterna i irländsk whiskey, hela vägen från fatet till förpackningen. Genom att välja whiskey från flera olika destillerier och genom en strikt fatfilosofi har de byggt upp ett rikt bibliotek av whiskies, och den tredje januari når de Sverige med två olika lanseringar:

Bill Phil Single Malt

Namnet har whiskeyn fått från grundarens farfarsfar, en smed från County Limerick. Whiskey drack han säkert, men han var mest känd för sin handgjorda torvskärare, som skar torven i bitar lämpliga att elda med. Whiskeyn är därför en hälsning till traditionell irländsk whiskey, från tiden innan kolet kom till Irland. 3-5 års lagring på first fill bourbonfat har givit en söt och rökig whisky, med mycket malt och citrus.

Bill Phil Single Malt

Nr: 55089
Pris: 749 kr
Alkoholhalt: 47,5 %
Volym: 700 ml

Bourbon & Rye 10YO Single Grain Malt

Detta är det fjärde släppet i deras Bourbon & Rye Series, en grainwhiskey från Cooley Distillery som lagrats på noggrant utvalda ex-bourbon- och ex-ryefat i minst tio år. Målet är att tona fram de kryddiga tonerna i en rågwhiskey, för att balansera och framhäva de toner av vanilj, kola och honung som kommer från bourbonfaten.

Bourbon & Rye 10YO Single Grain Malt

Nr: 55090
Pris: 749 kr
Alkoholhalt: 48 %
Volym: 700 ml

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!