J.P Wiser’s 23-åring till Sverige

J.P. Wiser’s är Kanadas äldsta kontinuerligt producerade whisky, från 1857. J.P. Wiser’s främsta bidrag till den kanadensiska whiskytraditionen är att lagra whiskyn längre än andra enligt devisen att kvalitet inte kan påskyndas – whisky måste få ta sin tid.

För att fira J.P. Wiser’s Master Blender Dr. Don Livermores tjugotredje år på destilleriet skapade det kanadensiska whiskymärket en av sina första cask strength-utgåvor någonsin och nu anländer en upplaga av 23 YO till Sverige och Systembolaget.

Leverantören beskriver smaken såhär:
"Detta varma medley av långlagrade majs- och rågdestillat levererar inledningsvis toner av körsbär och kanel följt av en fyllig smak med ek, vitpeppar och rågkryddor. En whisky som är både kraftig och komplex."

Doft: Härlig arom av söta äpplen och mogna päron med rågbröd och ek.
Smak: Värmade och fyllig med körsbär, kanel, vitpeppar och rågkryddor. Vanilj i finishen där sötma övergår i ett torrare avslut.

Efter ett varmt mottagande har J.P. Wiser’s 23 YO bl.a. vunnit Guld på 2021 Canadian Whisky Awards samt Best Canadian Blended Limited Release – 2020 World Whiskies Awards

J.P. Wiser’s 23 YO lanseras i det tillfälliga exklusiva sortimentet. Den 4/2 2022 och 2100 flaskor släpps i Sverige.

J.P. Wiser’s Cask Strength Blend 23 Years

Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 59.9% Cask Strength
Nr: 11458
Pris: 689:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!