Somrig citrusgin från Norrbottens Destilleri

För tredje året i rad presenterar Norrbottens Destilleri en somrig gin i en begränsad upplaga. Årets gin heter Sun, inspirerat av midnattssolen i Norrbotten. Det är en dubbeldestillerad gin smaksatt med grapefrukt, apelsin och citron från Sicilien.

Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri, har skapat denna gin som en perfekt ingrediens till sin favoritdrink Bee’s knees. Till drinken hör färskpressade citrusfrukter och Dennis sökte efter den perfekta frukten att destillera in i ginen.

– Vi upptäckte en enastående kvalitet hos odlarna på Bio Agrumi Monasteri utanför Siracusa – där vi fick möjlighet att adoptera våra egna citrusträd. Resultatet blev en perfekt balans av sötma och frisk citrussmak, berättar Dennis Bejedal.

Sun har en alkoholhalt på 45% och kommer att finnas tillgänglig på de flesta Systembolag i Norrbotten samt är beställningsbar över hela landet.

Norrbottens Destilleri FUSION.004.Sun

Alkoholhalt: 39752
Volym: 700ml
Pris: 549kr

Drinkrecept:

Sicilian Dream

Norrbottens twist på den klassiska cocktailen Bee’s Knees från förbudstiden, förfinad med Angostura och salt för den perfekta balansen.

Ingredienser
50 ml Fusion.003.Sun
25 ml Honungssirap*
25 ml Färsk citron
2-3 dashar Angostura Bitters
En knivsudd flingsalt

Gör så här:
Tillsätt alla ingredienser i en shaker och skaka iskallt. Sila genom en finmaskig sil över en stor isbit och njut.

*Honungssirap
Blanda ut 70% kvalitetshonung med 30% vatten för en mer lättarbetad konsistens.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!