Plantation Rum blir Planteray Rum

Det anrika varumärket genomgår nu en namnevolution, vilket markerar inledningen av ett nytt kapitel i Plantation Rums historia. Syftet är att återspegla varumärkets värderingar, engagemanget för kvalitet och passion gentemot alla romälskare världen över. Det nya namnet blir Planteray Rum.

Namnet Planteray belyser dels varumärkets identitet och innehåller även de centrala symbolerna som har prytt flaskorna i över 25 år. Namnet hedrar råvaran – sockerröret (Plant), den växt som ger upphov till romen. Solens strålar (Ray) – nödvändiga för allt liv på jorden.

Namnevolutionen motiverades av insikten om de negativa associationerna som är förknippade med ordet ’plantation’. Under januari 2024 sker namnbytet och den globala utrullningen påbörjas därmed successivt med start i USA och Storbritannien. På den svenska och stora delar av den europeiska marknaden genomförs namnbytet först under 2025, bortsett från tillfälliga sortimentssläpp på Systembolaget.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!