Exklusiv rom att se fram emot

diplo_romFrån distributören Klunk kommer en nyhet från Sydamerika. Diplomático Reserva Exclusiva 12 años är namnet på den mörka rom, destillerad av Destilerias Unidas i Venezuela. Destilleriet har i över 45 år producerat rom av mycket hög kvalitet. De har  sju pannor som består av både ”copper pottstills” och ”column stills”. Diplomático Reserva Exclusiva 12 años är en mörk rom, destillerad av melass i en kopparpanna. Den innehåller rom som är lagrad på amerikansk vitek i upp till 12 år. Doften har toner av torkade frukter, lite  kanel tillsammans med en viss kakaoton. I smaken hittar man en fruktighet med  aromer av kakao och toner av julkola. Dessutom finns smaktoner av mogen tropisk frukt och en fin vaniljton.

Du hittar Diplomático Reserva Exclusiva 12 años på Systembolaget men du får ge dig till tåls; den 15 december kommer den upp på hyllorna. Under tiden kan du läsa mer om rommen hos Destilerias Unidas.

Jacobsson har varit i tidningsbranschen sedan 1960-talet. Redan 1993 började han ge ut Allt om Vin och inledde utgivningen av Allt om Whisky 2003. Åke Jacobsson känd profil i dryckesbranschen. Åke ser du ofta med de stora inom whisky och öl.