Fråga Folke om dryck!

Chief Blender Folke Andersson har varit med länge och gjort mer inom svensk whisky än någon annan. Han står bland annat bakom namn som Black Ribbon och den bejublade serien Part Nan Angelen. Nu besvarar han era frågor i Allt om Whisky!

Folke Andersson är för många en relativt okänd storhet. Med hjälp av lång erfarenhet, ett säkerligen nedärvt men också vältränat luktsinne och god känsla för vad som tillsammans blir gott, har han gång efter annan letat fram de rätta faten. I whiskykretsar nämns han med respekt. Hans skapelser har belönats med utmärkelser flera gånger. Han är en av de få svenskar som tilldelats den svenska orden Keepers of The Quaich. Hans senaste projekt, Latitud 55° har precis lanserats.

Från och med nu är Folke Andersson en regelbundet återkommande medarbetare i Allt om Whisky men han kommer inte bara att skriva om whisky, utan även om cognac, dofter, blends, malt och grain och annat.

Dessutom har Folke lovat att han ska besvara era frågor – enkla som svåra och såväl om whisky som om andra drycker.

Ställ din fråga i kommentarsfältet så vidarebefodrar vi din fråga till Folke! Svaret kommer i nästa nummer av Allt om Whisky.

Folke Andersson

En kommentar

  • Jag har whiskyglas där det står ingraverat vid 2 cl-strecket: ”bö”. Nån som vet vad det betyder??

Comments are closed.