Rekordstor whiskymässa i Örebro

Nu vankas det åter öl- och whiskymässa. Men denna gång i Örebro och det ser ut som att mässan kommer att slå tidigare rekord.
– Ja, vi har över 60 utställare och har maxinerat utrymmet, säger Peter ”Pyrre” Lindqvist, projektansvarig för mässan.
Rekordstort i alla ära, men, menar han, det bästa vore om de 5 000 av de 7 000 besökare som kom förra året, inte samlas på lördagen.
– Nej, vi behöver bättre spridning. Det var ett enormt tryck på lördagen förra året.
Samtidigt berättar han för Allt om Whisky att mässan fått mycket beröm, både från besökare och utställare för att det är en renodlad mässa, och inget party.
– Nej, det är en ren mässa, inget tjo och tjim, inga liveband eller annat stök. Det är utställarna som helt enkelt visar upp sig och sina produkter.
Örebro Öl & Whiskymässa, som femårsjubilerar, går av stapeln under fredagen den 16 och lördagen den 17 november. Bland några av utställarna märks Eskilstuna Ölkultur, Mackmyra, danska Braunstein, Alambic, Bibendum och Berntson Brands.
För mer info, gå in på conventum.se.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.