Nynäshamns Ångbryggeri Årets Ölutvecklare

Under Restauranggalan förra veckan tilldelades Nynäshamns Ångbryggeri utmärkelsen Årets Ölutvecklare. Det är Carlsberg Sverige som står bakom det nyinstiftade priset som är framtaget för att uppmärksamma och främja en person, företag eller organisation som aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen.

– Det är extra roligt att dela ut det här priset till de som älskar öl och gör det där lilla extra, som utvecklar, förnyar och förändrar hur vi ser och tänker kring öl. Det är exakt vad Nynäshamns Ångbryggeri har utmärkt sig för och de har gjort sig väl förtjänta av priset som Årets Ölutvecklare, säger Anna Wallner på Carlsberg Sverige.
”På ett nytänkande sätt förvaltar och utvecklar de den svenska öltraditionen. Med kvalitet i fokus skapar de profilöl som har fått fler att upptäcka öl och dess rika smakuniversum. De har även tagit en aktiv roll bland Sveriges småbryggerier, och för att främja ölkultur rent allmänt. I år firar de 15-årsjubileum.”
Bland de nominerade fanns förutom Nynäshamns Ångbryggeri även Systembolaget, Jessika Heidrich, Jens Dolk och intresseföreningen Sveriges Bryggerier.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.