Crabbie’s i Sverige

Den lanseras både i 33 och 50 cl-flaskor, alkoholhalten är 4 %. Den har fyra topphemliga ingredienser som kombineras med ingefära och lagras cirka åtta veckor. John Crabbies & Co grundades i skotska hamnstaden Leith 1801, men länge handlade det om Ginger Wine.

Crabbies Spiced Orange_3502009 kom deras Ginger Beer i England, som det allra första. Och den fick snabbt efterföljare, som Stoney’s och andra, men Crabbies håller ställningarna och den rankas som den mest framgångsrika lanseringen av alkoholdrycker i England under de senaste 5 åren.

Avnjuts bäst med is i ett pintglas – gärna en sådan där varm, solig sommardag, ni vet… Förutom på barer och restauranger hittar ni den i Systembolagets beställningssortiment.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör